Nieuws
27 december 2011 - Ron Smeets

Apple beboet voor misleidende 'garantie info' in Italië

De Italiaanse 'NMa' heeft Apple een boete van 900.000 Euro opgelegd omdat de fabrikant volgens de Italiaanse kartelwaakhond haar klanten misleidende informatie geeft omtrent de garantie op Apple producten.

Klanten moesten in bepaalde gevallen extra betalen voor service die, volgens de wet, onder de twee-jarige fabrieksgarantie zouden moeten vallen.

De Italiaanse boete die Apple nu gekregen heeft, heeft betrekking op twee overtredingen. 400.000 Euro voor het niet erkennen van de wettelijke garantietermijn van 2 jaar en 500.000 omdat Apple in Italië nog steeds haar Apple Care Protection Plan aanbiedt als 'verlening' en uitbreiding op de fabrieksgarantie. In Nederland werd een vergelijkbare zaak, ook met Apple in de hoofdrol, onlangs nog door TROS Radar aan de kaak gesteld. Ik ben benieuwd of de NMa, en andere Europese 'waakhonden' nu ook boetes gaan opleggen, danwel Apple's 'garantie-praktijken' onder de loep gaan nemen. 

Via: BBC

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.