Entertainment
16 maart 2009 - Ron Smeets

Apple aangeklaagd na exploderende iPod Touch

Een jongentje uit Cincinnati, Ohio, kreeg een tijdje geleden de schrik van zijn leven, en bijbehorende brandwonden aan zijn been, toen zijn iPod Touch in z'n broekzak 'explodeerde' en in vlammen opging. Zijn moeder heeft Apple inmiddels gedagvaard om voor de rechter te verschijnen.

Zoals zo vaak met dit soort berichten is het afwachten in hoeverre dit al dan niet een Broodje Aap verhaal is.

Volgens Ars Technica zou het namelijk bijzonder onwaarschijnlijk zijn dat de iPod ineens geexplodeerd is. Bovendien zou, als het toestel in korte tijd oververhit geraakt zou zijn, het jochie de warmte eerder gevoeld moeten hebben dan op het moment waarop het toestel in vlammen opging.

Ik moet zeggen dat ik het ook maar moeilijk te geloven vind. Maar ik hoor/lees graag wat jullie er van vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.