Nieuws
11 april 2013 - Nichal Joosse

Apple A7 processor wordt zonder Samsung ontwikkeld

Volgens de Korea Times zal de productie van Apple's volgende SoC volledig zonder de hulp van Samsung ontwikkeld worden. Apple is de laatste jaren bezig zich onafhankelijker te maken ten opzichte van de concurrentie, In het verleden waren Samsung en Apple goede partners van elkaar, maar tegenwoordig zijn het elkaars grootste concurrenten door de toegenomen concurrentie op de mobiele markt. 

Àpple is volgens de bron van plan om de volgende generatie chips onder te brengen bij TSMC en Nvidia, maar er gaan ook geruchten rond dat er onderhandelingen lopen met Intel. Maar ook Nokia is hard bezig om zich volledig los te trekken van Samsung als producent.

Voor Samsung zijn de samenwerkingen erg belangrijk, aangezien ze zonder de samenwerkingen flink wat inkomsten mislopen. Anderzijds hebben ze wel meer tijd over om hun eigen Exynos-chips te produceren, wat ze de afgelopen maanden amper hebben kunnen doen. Er was namelijk zo'n tekort aan Exynos-chips dat slechts een klein gedeelte van de Galaxy S4-telefoons eigen chips heeft. Nederland krijgt de Galaxy S4 met chips van Qualcomm. 

Over de auteur: Nichal Joosse