Nieuws
11 april 2009 - Ron Smeets

App Store nadert 1 miljard downloads

Op dit moment (zaterdag 11 April, ca. 18u00) staat de teller rond de 934 miljoen en er komen zo'n 75 downloads per seconde bij dus zal het niet al te lang meer duren voordat de 1 miljardste iPhone App gedownload- en -installeerd wordt. Apple heeft er in ieder geval een aparte 'countdown' pagina aan gewijd.

Bovendien kun je nu ook meedingen naar een iTunes cadeaubon van maar liefst 10.000 dollar. het enige dat je daarvoor moet doen is een App downloaden voordat de teller op 1 miljard staat.

Ook leuk om te bekijken is de All Time Top 20 (alleen te openen met iTunes) van gedownloade Applicaties. Bij de gratis Apps staat Facebook bovenenaan gevolgd door Labyrinth, Touch Hockey en Google Earth. De meest populaire betaalde App is Crash Bandikot Nitro Kart 3D. De top 5 wordt daar verder aangevuld door allRadio, Texas Hold'em, Ocarina en iBeer.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.