Nieuws
11 maart 2011 - Ron Smeets

App Store goed voor 5.6 miljard downloads in 2010

Uit schattingen van ABI Research blijkt dat de App Store in 2010 goed was voor 5.6 miljard downloads. Dat is 70.9% van alle downloads verdeeld over alle applicatiewinkels (Android Market, OVI Store, BlackBerry App World, Windows Marketplace etc.).

De nummer 2, Android, genereerde in 2010 naar schatting 1.9 miljard downloads, verdeeld over zowel de 'officiële' Android Market als andere, zogenaamde, third party Android applicatie winkels.

Het persbericht van ABI Research gaf geen specifieke aantallen voor de overige applicatie winkels maar RIM meldde wel dat het totaal aantal downloads uit de BlackBerry App World eind 2010 op 1 miljard stond (sinds de lancering van die winkel dus en niet gerekend over 2010 alleen).

Gezien het feit dat er op dit moment meer Android dan iOS toestellen verkocht worden verwacht ABI Research dat het 'download marktaandeel' van de App Store in 2011 zal afnemen, ondanks dat het totaal aantal downloads natuurlijk verder zal stijgen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.