Nieuws
22 augustus 2009 - Ron Smeets

App Store: 8.500 nieuwe Apps per week voor 40 reviewers

Toen wij onze iPhone App ter goedkeuring aanboden bij Apple hebben we, met wat tussentijdse aanpassingen, een week of negen moeten wachten voordat de applicatie goedgekeurd en vrijgegeven werd. Dat lijkt lang, maar als je onderstaande cijfers ziet, dan valt het eigenlijk best nog wel mee.

Bij Apple wordt iedere App door twee reviewers bekeken en beoordeeld op zaken als bugs, stabiliteit, privacy overtredingen, sexueel getinte content etc. Maar dat is nog niet alles.

Er wordt ook gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid van de Applicatie en of hij geen afbreuk doet aan het 'iPhone gevoel', wat dat ook moge zijn. Daarnaast wordt ook de belasting die de Applicatie op het (3G) netwerk van de providers han hebben beoordeeld.

Voor dit alles heeft Apple 40 reviewers in dienst.In totaal zijn er al zo'n 200.000 Applicaties aangeboden. Wekelijks komen er ca. 8.500 nieuwe of gewijzigde Apps bij de 'reviewers' binnen. Kortom, negen weken wachten was zo vreemd nog niet. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.