Nieuws
07 augustus 2015 - Ron Smeets

App laat zien of jouw Android toestel vatbaar is voor de StageFright hack

Google en een groot aantal fabrikanten zijn al begonnen met de uitrol van een bugfix en beveiligingsupdate voor de StageFright hack die vorige week ontdekt werd en honderden miljoenen Android toestellen kan treffen. Toch kan het nog dagen, en weken, duren voordat alle kwetsbare toestellen de update ontvangen. Natuurlijk is het zaak dat je die na ontvangst zo snel mogelijk installeert.

Zimperium, die de hack opspoorde en wereldkundig maakte, heeft nu een speciale StageFright Detector App gemaakt. Die is gratis te downloaden via de Google Play store en laat binnen enkele seconden zien of jouw Android toestel vatbaar is voor de hack. Handig, en een aanrader voor iedereen met een Android smartphone.

Daarnaast heeft Zimperium ook een demo video van de StageFright hack online gezet. Daarin wordt getoond hoe de hack werkt en dient natuurlijk ook als waarschuwing voor iedereen die nog geen update ontvangen heeft.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.