Entertainment
05 april 2006 - Ron Smeets

Apen gek op mobieltjes

Trainers en verzorgers van de London Zoo hebben de afgelopen weken hun handen vol gehad aan de lokale apenkolonie die zich sinds dat ze er vrij mogen rondslingeren meer en meer gingen interesseren voor de mobieltjes van bezoekers.

De vingervlugge apen hadden het met name voorzien op camphones die door bezoekers tevoorschijn gehaald werden om foto's van de beestjes te maken. Schijnbaar waren de apen daar dus niet van gediend.

Inmiddels hebben de verzorgers het probleem alweer grotendeels verholpen door de apen enkele keren te 'vervelen' met mobieltjes die ingesmeerd waren met een kleverige en onwelriekende substantie waardoor de apen een natuurlijke afkeer van mobiele telefoons hebben ontwikkeld.Gerelateerde links:
Software slot maakt diefstal GSM zinloos
Domme dief steelt smartphone van smart guys
(Anti) diefstal GSM koord
99 jaar cel voor GSM diefstal
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.