Entertainment
26 juli 2006 - Gerben Mak

AnySong nieuwe mobiele muziekzoeker

Universal Music Mobile lanceert vandaag AnySong, naar zij zelf zegt de eerste wapsite met zoek- en personalisatiefunctie in Nederland. Deze nieuwe mobiele portal is bedoeld om de nieuwe standaard van contentkwaliteit en gebruiksgemak voor mobiel entertainment te definiëren. Hiervoor werkt UMM samen met Mobile Money en Targetize.

Het muziekaanbod op AnySong bestaat uit de complete ringtone en wallpaper catalogus van de grote platenmaatschappijen: Universal Music Group, Sony BMG en Warner Music Group. Binnen enkele weken zal daar het aanbod van zogenaamde "Full Track Mobile Downloads", hele liedjes, aan worden toegevoegd, waarna ook videoclips en streaming producten kunnen worden gedownload en bekeken. Nog deze zomer kunnen dan meer dan 250.000 produkten worden gedownload, van artiesten zoals Madonna, U2, Eminem, 50 Cent, Shakira en Beyonce.

De dienst zal zich echter vooral moeten onderscheiden door een eenvoudige zoekmachine, speciaal geschikt voor het kleine scherm en de beperkte bandbreedte van mobiel. Targetize is de leverancier van deze search tool. Op iedere artiest die wordt gezocht zullen 1 of meerdere product(en) voor de consument worden gevonden. Targetize verzorgt ook de personalisatie, zodat de resultaten van de search opdrachten iedere keer beter overeenkomen met de muzieksmaak van de liefhebber. De personalisatie komt al na circa 3 keer na gebruik tot uiting en de nauwkeurigheid neemt toe naarmate er meer wordt gezocht.

AnySong is onder andere te vinden op de I-Mode portal van KPN. Lanceringen op de Samsung Funclub, KPN Wap portal, Flexible Portal (belcompany), T-Mobile Web ‘n’ Walk en Telfort Spot zullen snel volgen. Opvallend is dat geen melding wordt gemaakt van het Vodafone Live! portal.

Over de auteur: Gerben Mak