Nieuws
27 juni 2012 - Redactie MobileCowboys

ANWB en TomTom bundelen krachten

TomTom en de ANWB gaan hun kennis en ervaring op het gebied van verkeersinformatie delen. De ANWB gaat TomToms realtime verkeersinformatie gebruiken als basis voor de eigen verkeersinformatie, terwijl TomTom HD Traffic verrijkt met de incidentgegevens van de ANWB. Hiermee kunnen beide organisaties automobilisten in Nederland de meest actuele en volledige verkeersinformatie bieden en kunnen alle automobilisten van deze informatie gebruikmaken.

De ANWB verzorgt al decennia verkeersinformatie en wil reizigers optimaal informeren. “Dit verrijkt de verkeersinformatie die we aan onze leden kunnen bieden”, zegt Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB

TomTom HD Traffic biedt de meeste wegendekking en meest accurate en actuele data in de markt. Gedegen informatie over de actuele situatie op het wegennet is cruciaal voor het bepalen van de reistijd van deur tot deur. Met HD Traffic krijgt de ANWB de mogelijkheid om naast de lengte van files ook de vertragingstijd te melden. 

Zowel de ANWB als TomTom streeft ernaar om automobilisten zo efficiënt, veilig en goed geïnformeerd mogelijk van het wegennet gebruik te laten maken”, zegt Harold Goddijn, Chief Executive Officer van TomTom. “Deze samenwerking stelt ons in staat automobilisten die gebruikmaken van TomTom HD Traffic, nog beter te informeren over de oorzaak van vertragingen.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl