Nieuws
03 september 2005 - Ron Smeets

Antivirus software voor GSM's

Het Finse F-Secure heeft naar aanleiding van het groeiend aantal virus meldingen anitvirus software ontwikkeld voor GSM's en andere mobiele devices.

In de afgelopen weken zijn diverse massale mobiele virus-attacks waargenomen tijdens o.a. Live8 en de WK atletiek in Helsinki.

Diverse beveiligings experts zijn van mening dat mobiele virussen uiteindelijk voor net zo veel overlast gaan zorgen als de Windows varianten.

Natuurlijk hebben veel Telco's al maatregelen genomen tegen de verspreiding van virussen via hun netwerken, maar dat is niet voldoende. Virussen als Cabir en Commwarrior 'hoppen' ook via Bluetooth of MMS van mobiel naar mobiel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.