Nieuws
08 mei 2006 - Ron Smeets

Anti-Virus software voor S60 toestellen

De nieuwste versie van F-Secure's Mobile Anti-Virus software is nu ook geschikt voor Symbian S60 toestellen zoals de Nokia N- en E-Series.

Op de nieuwe N71 en N80 zal zal de anti-virus software voorgeinstalleerd meegeleverd worden met het toestel. Voor de overige modellen is ie als download beschikbaar voor €28.65 per jaar.

Om 'm te installeren heb je minimaal 850Kb vrij geheugen nodig op je toestel. Updates worden automatisch gedownload en geinstalleerd via de WLAN, GPRS of UMTS optie van je GSM, maar voor diegenen die geen 'online' optie in hun toestel geactiveerd hebben kunnen de updates ook per SMS binnengehaald worden.Gerelateerde links:
Botnet virussen vallen Smartphones aan per SMS
J2ME Trojan treft Nokia, Sony Ericsson en BlackBerry
Eerste virus dat vanaf een PC je PDA kan besmetten
Steeds meer antivirus software voor PDA's
Kaspersky Lab in antivirus software smartphones
Strijd tegen mobiele virussen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.