Accessoires
12 april 2005 - Ron Smeets

Anti-stralings chip voor GSM

Na de anti-stralings hoes en de met LED's opgeleukte idem stikker is de anti-stralings chip het volgende gadget van een (zogenaamd) 'research-driven' onderneming tegen de vermeende schadelijke electro magnetische straling van GSM's. Biopro heeft HET gevonden, zo meldt men op hun site. Voor slechts $27,95 koop je een chip die je op je telefoon moet plakken en die vervolgens alle schadelijke straling absorbeerd.

In een poging om de verkoop te stimuleren plaatst men onder de 'Order Now' button nog een aanbevelingsbrief van een Duits technisch onderzoeksburo die de werking van de chip moet bevestigen. Mocht u dan nog niet overtuigd zijn, dan kunt u de top 10 van telefoons bekijken die de meeste schadelijke straling uitstoten.

Net als alle voorgaande gadgets zullen ook nu weer massa's GSM eigenaren zich laten verleiden tot het aanschaffen van, in onze ogen, dit nutteloze en niet functionerende prul. Ik ben dan ook benieuwd wat men hierna bedenkt. Ik zie de koppen al voor me: "Straling van GSM's tasten de Ozonlaag aan!"

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.