Entertainment
13 oktober 2006 - Ron Smeets

Anti mobiel-virus software op nieuwste Samsung

De Koreaanse toestelmaker is van plan om haar nieuwste Smartphone, de M4500, ook wel 'FX' genoemd, standaard te voorzien van antivirus software.

Een lokale ontwikkelaar van anti virus oplossingen, AhnLab, zegt een deal gesloten te hebben met Samsung over de levering van een mobiele anti virus oplossing.

"De eerste mobiele virussen zijn hier in Korea nog niet gesignaleerd, maar dat is een kwestie van tijd", zo zegt een van de techneuten van AhnLab.

In Europa en de VS dook het eerste mobiele virus, Cabir, in 2004 al op. Doordat Cabir alleen Symbian toestellen kon besmetten bleef Azie, buiten schot.Gerelateerde links:
SMS als lokaas voor virussen
Anti-Virus software voor S60 toestellen
Botnet virussen vallen Smartphones aan per SMS
J2ME Trojan treft Nokia, Sony Ericsson en BlackBerry
Eerste virus dat vanaf een PC je PDA kan besmetten
Steeds meer antivirus software voor PDA's
Kaspersky Lab in antivirus software smartphones
Strijd tegen mobiele virussen
Antivirus software voor GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.