Nieuws
28 februari 2011 - Ron Smeets

Anti-iPhone campagne van T-Mobile (USA)

Natuurlijk, T-Mobile USA heeft, behalve de naam en het Duitse moederbedrijf, verder niets met T-Mobile Nederland (en andere Europese landen) te maken.

Toch is het best wel leuk om te zien dat de Amerikaanse afdeling van de Duitse mobiele provider een anti-iPhone advertentiecampagne gestart is. Voor wie het niet weet, in de VS is de iPhone niet bij T-Mobile te koop. AT&T en, sinds kort, Verizon zijn de providers waarmee Apple in de VS een 'iPhone deal' heeft.

In de advertentie, zie hieronder, schept T-Mobile USA vooral op over de snelheid van haar 4G datanetwerk en terloops wordt ook nog even gezegd dat de iPhone 4, ondanks dat het cijfer wellicht anders doet vermoeden (yeah, right) alleen op 3G netwerken functioneert. Ofwel, de iPhone 4 is een inferieur mobieltje, vergeleken met de 4G toestellen van Samsung en HTC die in de VS al beschikbaar zijn, onder ander, op het T-Mobile netwerk. Toch heel iets anders dan hetgeen T-Mobile hier bij ons over de iPhone 4 verteld ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.