Accessoires
25 oktober 2005 - Ron Smeets

(Anti) diefstal GSM koord

Rare jongens, die Zuid-Afrikaners, en dan heb ik het nog niet eens over hun geschiedenis of het semi Nederlands dat ze daar spreken.

Vandaag verscheen op IOL een berichtje over een anti-diesfstal koord voor de GSM. Het idee is dat je je GSM met behulp van de Carry Cord aan een koffer of rugzak bevestigt zodat ie aan de buitenkant daarvan bungelt.

Behalve dat dit natuurlijk moordend is voor het toestel zelf dat al slingerend overal tegen op beukt, ben ik ervan overtuigd dat het koordje in no-time breekt of knapt wat de kans op verlies of diefstal alleen maar vergroot.

Gewoon in een tasje aan de riem hangen of, voor dames, in de handtas stoppen lijkt mij nog altijd het beste middel tegen verlies of diefstal.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.