Accessoires
19 december 2006 - Ron Smeets

Anti diefstal credit card slaat de plank mis

De No Touch alarmcard is een anti-diefstal beveiliging voor je beurs, koffer of tas ter grootte van een credit card.

Je stopt hem, bijvoorbeeld, in je beurs en als iemand die dan probeert te rollen dan geeft de No Touch card, op het moment dat de beurs de (broek)zak verlaat, een alarmsignaal.

Het werkt als volgt. In de No Touch alarmcard is een lichtsensor ingebouwd die het alarm laat afgaan op het moment dat de kaart aan het daglicht wordt blootgesteld.

De producent vindt het ongetwijfeld een super handige uitvinding, maar ik kan er niet warm van worden. In tegendeel, volgens mij voorkom je hiermee geen enkele diefstal en wekt ie vooral ergernis op.

Om hem namelijk te laten werken zul je 'm aan moeten hebben staan. Dat betekent dan natuurlijk dat ie ook afgaat als je zelf je beurs nodig hebt, iedere keer opnieuw! En wat als je zakken in het donker, of de discotheek gerolt worden?

Een onzinnige uitvinding dus!Gerelateerde links:
Panasonic P903i beveiligd met chipcard
Goedkope anti-diefstal oplossing voor mobieltjes
Software slot maakt diefstal GSM zinloos
(Anti) diefstal GSM koord
Je loopstijl als diefstalpreventie voor GSM's
99 jaar cel voor GSM diefstal
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.