Nieuws
03 november 2015 - Ron Smeets

Anti diefstal beveiliging Samsung smartphones blijkt eenvoudig te kraken De 'fabrieksinstellingen blokkering' is binnen tien minuten te omzeilen

Hackers zijn er relatief eenvoudig in geslaagd om de anti diefstal beveiliging van Samsung smartphones te kraken. De zogenaamde 'Factory Reset Protection' moet er voor zorgen dat dieven een gestolen Samsung smartphone niet kunnen resetten zonder eerst de account gegevens van de oorspronkelijke eigenaar in te voeren (Google login en --wachtwoord).

In onderstaande video wordt aangetoond dat de beveiliging letterlijk binnen tien minuten te omzeilen is. Daarbij worden een zogenaamde OTG drive geïnstalleerd met een APK waarmee de settings te benaderen zijn en het toestel dus, zonder login en wachtwoord van de rechtmatige eigenaar, volledig te wissen is. Daarna is de Samsung smartphone gewoon weer door iedereen te gebruiken en in te stellen alsof het een nieuw toestel is dat vers uit de doos komt.

Ik mag aannemen dat Samsung inmiddels al op de hoogte is van deze bug en dat die middels een update snel gefixed wordt.

https://youtu.be/DJ8_qbj1DPQ

Bron, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.