Nieuws
24 juni 2010 - Ron Smeets

Antenneprobleem iPhone 4 mogelijk een software bug van IOS4

Er is de afgelopen uren heel wat te doen over de ontvangst (antenne)problemen van de iPhone 4. Diverse gebruikers klagen over afgebroken gesprekken en dataverbindingen en verminderd netwerkbereik als je het toestel op een bepaalde manier vast houdt. Zie ook de video in dit bericht.

In eerste instantie zou je zeggen dat dit een hardware / design fout is. Echter, er komen inmiddels ook vergelijkbare klachten van iPhone 3G en 3Gs gebruikers die IOS4, het nieuwe iPhone OS, geinstalleerd hebben. Zie ook de video's hieronder.

Dat zou op zich goed nieuws zijn voor iedereen die net een iPhone 4 heeft gekocht en ook last heeft van deze problemen. Een software bug is immers een stuk eenvoudiger op te lossen dan een hardware issue.

Het antenneprobleem gedemonstreerd op de iPhone 3G

En dan ook nog op de iPhone 3GS

En nog twee video's van de iPhone 3G en 3GS:

Via: IntoMobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.