Nieuws
30 juli 2010 - Ron Smeets

Antenne tests Down Under

De afgelopen weken is er online heel wat te doen over de invloed van handen op de antenne en ontvangst prestaties van mobiele telefoons. Allemaal ingegeven door de death grip bug van de iPhone 4.

Onderstaande video toont aan hoe ze bij Telstra, een Australische provider, al vijftien jaar, de prestaties van de antenne van mobieltjes testen. Helaas gaan ze niet specifiek in op de tests die ze gedaan hebben met de iPhone 4.

Uit de video blijkt nogmaals dat het vasthouden bij vrijwel elk toestel invloed heeft op de sterkte van het antennesignaal. Bij sommige toestellen, zoals de iPhone 4, is die invloed echter groter en duidelijker merkbaar dan bij anderen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.