Nieuws
19 januari 2012 - Ron Smeets

Antennagate voor de HTC Titan?

In de VS klagen veel HTC Titan gebruikers over een probleem met de antenne ontvangst als ze het toestel in de hand houden. Mmmmh, waar hebben we dat eerder gehoord ? ;-)))

Blijkbaar wordt de netwerkontvangst bij de HTC Titan negatief beinvloed door de metalen unibody. HTC's helpdesk bevestigt de problemen. Als het optreedt wordt niet alleen de ontvangst van het netwerk slechter maar het heeft ook gevolgen voor de geluidskwaliteit. Gebruikers klagen over het feit dat de gesprekken klinken alsaf de beller een hand voor de speaker houdt.

Hieronder kun je een video bekijken waarin het probleem gedemonstreerd wordt. Daaronder staat nog een screenshot van de mail die een Titan gebruiker naar HTC stuurde. De fabrikant zegt bekend te zijn met de problemen en ze te onderzoeken. Een oplossing, anders dan het toestel op een andere manier vast te houden, is er nog niet en HTC kan ook nog niet zeggen wanneer die er komt. Zelf heb ik op dit moment helaas geen Titan meer, maar mochten er Nederlandse (of Belgische) Titan gebruikers zijn die dit probleem herkennen, reageer dan.

http://www.youtube.com/watch?v=DhZU6bQW794

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.