Nieuws
02 september 2007 - Ron Smeets

Anssi Vanjoki's geirriteerde reactie op Nokia's 'iPhone'

Afgelopen week was ik bij de presentatie van onder andere de N81 in Londen en daar toonde nokia onder andere een video van de nieuwe user interface met touchscreen functies die verdacht veel lijken op die van de iPhone.

Tijdens het filmpje leidde dat tot de nodige hilariteit in de zaal en natuurlijk ook tot vragen na afloop van de presentatie. Vooral de afwimpelende, ietwat geirriteerde, reactie op de vraag waarom Nokia de iPhone UI lijkt te kopieren van Anssi Vanjoki was leuk om te zien.

Na de klik staat een video waarin de betreffende presentatie en Vanjoki's reactie achter elkaar gezet zijn.

Hij zei onder andere: "Als er iets gemaakt wordt dat goed is en waarvan onze klanten aangeven dat ze het ook willen, dan kopieren wij dat met trots. Soms zijn wij de eerste en worden wij gekopieerd, dat maakt ons ook trots'.

Vervolgens ging hij nog verder (niet in de video) met te beweren dat Nokia al langer touchscreen devices maakt. Daarbij noemde hij de 7700, een toestel dat nooit op de markt gekomen is, en de N800. Deze laatste is geen telefoon maar een internet tablet zonder (GSM) belfunctie. Ja, Anssi was duidelijk een beetje geirriteerd.

De video (Nokia iPhone na ca. 2m55, Anssi's reactie na ca. 4 minuten)Gerelateerde links:
Live van Nokia Go Play
Nokia Go Play: XpressMusic 5310, 5610 en Ovi
Nokia: Welcome to the 4th screen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.