Nieuws
23 februari 2010 - Ron Smeets

Anssi Vanjoki over de Nokia N97: Stabiele firmware is klaar!

De Nokia N97 is inmiddels ruim een half jaar op de markt en wat de afgelopen maanden vooral opviel was het feit dat de Finse fabrikant diverse keren een stabiele software update beloofde die telkens later kwam dan verwacht en tot op de dag van vandaag nog niet zo stabiel is als je zou mogen verwachten.

Welnu, topman Anssi Vajnoki sprak vorige week in Barcelona (nee, niet op het MWC, maar tijdens hun eigen evenementje aan de overkant van de straat ;-)) over de software problemen van het toestel.

Natuurlijk begon hij met te vertellen dat de N97 voor Nokia commercieel een doorslaand succes geworden is maar hij gaf ook ruiterljk toe dat ze de software problemen niet hebben zien aankomen en er ook niet daadkrachtig genoeg op gereageerd hebben. "Het heeft allemaal veel te lang geduurd", maar, zo vervolgt Vanjoki, "dat is nu verleden tijd". Volgens de Nokia topman is er namelijk een stabiele firmware versie op komst. Wanneer die precies komt kon hij nog niet zeggen, maar de testfase is al voorbij. We zullen zien.

Via: Mobile Industry Review

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.