Nieuws
20 juli 2016 - Ron Smeets

Animo voor de iPhone 7 valt nog tegen Een kleine Amerikaanse enquete wijst uit dat 90% de nieuwe iPhone links zal laten liggen

Het is natuurlijk altijd een beetje koffiedik kijken bij dit soort enquetes en 'glazen bol' voorspellingen. In de VS heeft 90% van 525 ondervraagde iPhone eigenaren aangegeven dat ze de iPhone 7 links zullen laten liggen wanneer blijkt dat het toestel qua design en specs geen grote veranderingen krijgt ten opzichte van zijn voorganger.

Al maanden wordt gespeculeerd, ondersteund door diverse (gelekte) afbeeldingen en video's, dat de iPhone 7 uiterlijk nauwelijks zal verschillen van zijn voorgangers, de 6 en 6S. Daarnaast zou de volgende Apple smartphone, behoudens de gebruikelijke betere camera, accu en processor, ook technisch weinig vernieuwingen hebben. Ok, de headset aansluiting verdwijnt wellicht en mogelijk komt er een model met een duo-camera. En misschien is hij ook waterdicht. Volgens de ondervraagde Amerikaanse iPhone eigenaren is dat in ieder geval niet voldoende om hun huidige iPhones massaal te vervangen door het nieuwere model.

Om precies te zijn gaf 46% aan dat ze de aanschaf van de iPhone 7 zeker niet zullen overwegen. 33% zei dat waarschijnlijk ook niet te zullen doen en 11% gaat er misschien over nadenken maar acht de kans ook niet groot dat ze de iPhone 7 zullen kopen. Tien procent van de ondervraagden gaf aan dat de kans groot tot zeer groot was dat ze de iPhone 7 zullen kopen.

Letwel, deze resultaten gaan er dus van uit dat het design en de specs zoals die nu in de diverse geruchten getoond en genoemd worden overeenkomen met het uiteindelijke toestel dat in de winkels ligt. Het is nog maar de vraag in hoeverre al die geruchten de waarheid benaderen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.