Entertainment
13 december 2010 - Ron Smeets

Angry Birds, wie heeft het nog niet op zijn mobieltje staan?

Ik denk dat velen het met mij eens zijn als ik zeg dat Angry Birds dé mobiele hitgame van 2010 genoemd mag worden. Het relatief simpele, maar o zo verslavende spelletje van Rovio is op heel veel Android, symbian en iOS toestellen terug te vinden. Tot nu toe werd de game wereldwijd al meer dan 50 miljoen keer gedownload.

Hoewel veel gebruikers ongetwijfeld (alleen) de gratis versie zullen hebben gedownload heeft de betaalde versie van de game de makers dit jaar al meer dan 6 miljoen Euro opgeleverd. Bovendien levert de gratis versie ook geld op voor Rovio door de toevoeging van in game advertenties.

En daar blijft het waarschijnlijk niet bij. Met behuld van slimme marketing trucs zoals het uitbrengen van 'speciale' versies (onder andere de Halloween- en Kerst editie), betaalde 'hulptroepen' en in game upgrade aanbiedingen zorgt Rovio ervoor dat de Angry Birds verslaafden de game ook blijven downloaden en spelen ;-) Verder duiken her en der ook al taarten, knuffels en zelfs carnavalspakken op. Ook die merchandising levert Rovio natuurlijk geld op. Niet slecht voor een game waaraan de makers nog geen 80.000 euro aan ontwikkelkosten gespendeerd hebben.

Zelf heb ik Angry Birds natuurlijk ook op enkele van mijn toestellen staan. Op de Galaxy Tab is de game vooral erg leuk dankzij het 7 inch scherm, maar ik heb 'm ook op mijn iPhone 4 staan. Ik ben ook wel benieuwd welk percentage van onze lezers inmiddels Angry Birds kent, speelt en er aan verslaafd is. Stem dus mee in onze nieuwe Poll!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.