Entertainment
21 oktober 2010 - Ron Smeets

Angry Birds uitgever loopt binnen dankzij EA

EA Games heeft gisteren bekend gemaakt dat ze, volgens Reuters voor een kleine 20 miljoen dollar de uitgever, Chillingo, van het populairste mobiele spelletje van dit moment, Angry Birds, overgenomen hebben.

Letwel, Chillingo is dus niet de bedenker of ontwikkelaar van Angry Brids. Die, Rovio Mobile heeft al laten doorschemeren dat ze niet echt blij zijn met de deal tussen EA en Chillingo. Het beste bewijs daarvoor is het feit dat Rovio de nieuwe, Halloween, versie van Angry Birds in eigen beheer gaat uitgeven.

Succesverhalen als dat van Rovio Mobile en Angry Birds bestaan gelukkig nog steeds en zijn vaak een drijfveer voor vele (honderd)duizenden hobby ontwikkelaars die op een zolderkamertje verwoede pogingen doen om ook z'n megaklapper te bedenken. Helaas zie je dus ook regelmatig dat met het grote succes (en geld) relaties tussen ontwikkelaars (vaak techneuten die gewoon iets leuks willen maken) en de partijen die het product mede tot een succes hebben gemaakt vanwege de toegang tot de markt, onder druk komen te staan of zelfs helemaal op de fles gaan.

Via: Twitter, Tweakers

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.