Entertainment
04 januari 2012 - Ron Smeets

Angry Birds telde 6.5 miljoen downloads met Kerstmis

De maker van Angry Birds, Rovio, heeft gisteren bekend gemaakt dat het populaire (mobiele) spelletje met Kerstmis 6.5 miljoen keer gedownload is. In 2010 was dat, met Kerst dus, nog 'slechts' 2 miljoen.

Tsja, voor veel mensen zijn de Kerstdagen bij uitstek geschikt om, tussen het eten en het uitpakken van de kado's, de verveling te lijf te gaan met het spelen van een spelletje en naast Wordfeud is Angry Birds dus ook nog steeds zeer geliefd, zo blijkt.

Los van de bekendmaking van het aantal Angry Birds (de originele versie, Rio en Seasons) liet Rovio ook alvast weten dat er voor dit jaar (2012) spannende nieuwe versies in de planning staan. “We’re really excited to have such a massive number of new people get acquainted with Angry Birds over the holidays — we have exciting new releases lined up for 2012, and can’t wait to introduce them to the public”. Goed nieuws voor de (vele) Angry Birds addicts dus.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.