Geruchten
03 december 2015 - Ron Smeets

Andy Rubin wil Android smartphones gaan maken De voormalige Android bedenker werft momenteel fondsen en personeel

Andy Rubin was een van de bedenkers van Android. Inmiddels is hij alweer een tijdje weg bij Google. Vandaag duiken berichten op dat Rubin van plan zou zijn om Android smartphones te gaan maken en dat hij daarvoor momenteel op zoek is naar investeerders en personeel. Hij heeft inmiddels overigens al meer dan 300 miljoen dollar opgehaald met Playground Global, een kweekvijver voor (hardware) startups. De kans lijkt dus heel groot dat zijn eventuele Android smartphone ambities in dat kanaal opgestart gaat worden.

Op dit moment is nog niets bekend over de specs of het design van de toestellen. Het vertrek van Rubin bij Android (Google) was destijds niet helemaal een vrijwillig besluit dus het is nog maar de vraag hoeveel medewerking hij van zijn oude werkgever gaat krijgen. Van de andere kant staat Android bekend als een van de meest toegankelijke besturingssystemen voor nieuwe fabrikanten. Denk maar aan merken als OnePlus, WileyFox, Kazam en de vele Chinese fabrikanten en merken die (betaalbare) Android smartphones uitpoepen als ware het konijnenkeutels ;)

Bron (registratie nodig)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.