Nieuws
13 maart 2013 - Ron Smeets

Andy Rubin verlaat 'Android' voor nieuwe 'Google uitdaging'

Vanavond heeft Andy Rubin, de 'uitvinder' van Android, bekend gemaakt dat hij stopt als hoofd van het Android team binnen Google. Hij wordt opgevolgd door Sundar Pichai die ook nog verantwoordelijk blijft voor Google Chrome en -Apps. 

Rubin, zo liet CEO Larry Page weten in een blogposting, gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen Google. Kortom, er is geen ruzie of zo maar gewoon een gevalletje van 'ik wil na 9 jaar 'Android' eens iets anders gaan doen ;-)

Onder leiding van Rubin is Android uitgegroeid van een nieuw, onbekend, smartphone OS in 2004 tot wereldmarktleider anno 2013. Meer dan driekwart van alle smartphones die wereldwijd verkocht worden maken gebruik van het Android OS. Sinds de lancering van de eerste Android versie zijn er al meer dan 750 miljoen Android toestellen 'geactiveerd'. Dit jaar wordt de magische grens van 1 miljard naar verwachting nog doorbroken. De lofzang van CEO Larry Page aan het adres van Andy Rubin kun je hier nalezen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.