Geruchten
14 december 2010 - Ron Smeets

Andy Rubin (Google) hoopt nog steeds op 'n Nokia met Android

De afgelopen twee jaar zijn al diverse malen geruchten opgedoken dat Nokia naast Symbian en MeeGo mogelijk ook op de Android (en zelfs Windows Phone 7) trein zou gaan springen.

Het nieuwste gerucht, over Android, is afkomstig van Google's Andy Rubin zelf. In een interview (video hireonder) tijdens D: Dive into Mobile, vorige week, zei Rubin dat hij hoopvol gestemd is dat Nokia uiteindelijk ook een (of meerdere) Android toestel(len) op de markt gaat zetten.

Op vragen of Nokia en Google al in gesprek zijn over de mogelijke adoptie van Android door de Finse fabrikant antwoordde Rubin met een 'no comment'. Dat antwoord is natuurlijk weer voer voor de nodige speculatie dat beide partijen mogelijk al in onderhandeling zijn hierover. We zullen zien. In alle informatie die ik tot nu toe rechtstreeks van Nokia ontvangen heb (en die de Finnen ook zelf versrpreid hebben) wordt telkens zeer stellig beweerd dat men absoluut géén plannen heeft om naast Symbian en MeeGo nog een derde (of vierde) smartphone platform te adopteren. Maar, zeg nooit nooit natuurlijk ;-) In onderstaande video kun je de uitspraken van Rubin zelf bekijken (na ca. 6 minuten).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.