Wearables
04 maart 2015 - Ron Smeets

Android Wear toestellen straks ook aan iPhones te koppelen Google zou aan een app werken die dat mogelijk moet maken

Wanneer je een smartwatch, of andere wearable. hebt die op Android Wear draait dan kun je die nu nog alleen koppelen aan een Android toestel. Als de geruchten uit Frankrijk kloppen dan komt daar binnenkort verandering in. Google zou momenteel namelijk werken aan software waarmee het mogelijk moet worden om Android Wear toestellen straks ook aan iPhones en iPads, iOS devices dus, te koppelen.

Het is dan natuurlijk de bedoeling dat de meeste functies ook naar behoren werken. Op dit moment zijn er wel al smartwatches die aan een iPhone gekoppeld kunnen worden, maar die hebben maar die kunnen maar enkele functies gebruiken.

Het zal mij benieuwen of Apple daar geen stokje voor gaat steken. Ik kan mij voorstellen dat ze in Cupertino niet echt zitten te wachten op deze concurrentie. Zeker als je bedenkt dat de Apple Watch (veel) duurder is dan sommige Android Wear varianten. Niet dat de echte Apple fans daar ontvankelijk voor zijn natuurlijk. Die kopen ongetwijfeld bijna allemaal de Apple Wearable als die eenmaal in de winkels ligt.

Hoe dan ook, als de berichtgeving inderdaad klopt dan zou Google rondom de I/O conferentie, eind mei, de Android Wear app voor iOS presenteren.

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.