Wearables
05 mei 2015 - Ron Smeets

Android Wear 5.1 op de LG Watch Urbane (video) Preview van de nieuwste wearable Android versie

De nieuwste versie van Android Wear; 5.1, zal de komende weken en maanden naar de bestaande Android smartwatches uitgerold gaan worden. De LG Watch Urbane wordt standaard van de nieuwe wearable Android versie uitgeleverd. Hieronder kun je een negen minuten durende video bekijken waarin alle nieuwe en veranderde features van Android Wear 5.1 aan bod komen.

Getoond wordt onder anderen de optie om verschillende notificaties te bekijken door simpelweg met je pols te draaien. Bij elke beweging wordt een volgende melding getoond. Daarbij kun je zowel voor- als achteruit door de notificaties 'scrollen', afhankelijk van de beweging van je pols. Uhm, hoe? Kijk de video maar, dan wordt het veel duidelijker ;)

De nieuwste Android Wear ondersteund nu ook slimme horloges met WiFi. Handig voor wie zijn smartwatch nog vaker wil opladen ;)) Nieuw is ook de optie om het scherm van je slimme horloge te vergrendelen met een patroon. Verder is de User Interface ook op diverse punten aangepast. Of de gebruikerservaring van Android Wear daarmee veel beter wordt, iets dat hoog nodig is, zal moeten blijken. Ik zag de gebruiker in de video nog te vaak heen en weer swypen tussen diverse menu-opties om datgeen te vinden waar hij naar op zoek was.

https://youtu.be/U-4fGIOk73E

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.