Nieuws
05 augustus 2014 - Ron Smeets

Android voor het eerst meer gebruikt dan iOS

Dat klinkt heel erg onwaarschijnlijk als je bedenkt dat Android's marktaandeel op smartphones ongeveer vier keer groter is dan dat van iOS. Toch blijkt al jaren dat iOS veel intensiever gebruikt wordt dan Android. Althans, gemeten naar de maatstaven van Net Applications die meten welke OS'en hoe vaak gebruik maken van apps en web applicaties.

De afgelopen maand was het voor het eerst in de historie dat Android meer gebruikt werd (44.62%) dan iOS (44.19%).

Nog geen enorme voorsprong natuurlijk. En eentje die waarschijnlijk ook weer teniet gedaan zal worden wanneer Apple de volgende generatie van de iPhone en iPad onthuld, maar het feit blijft dat er veel meer Android smartphones op deze wereld zijn dan iOS toestellen. Uiteindelijk zal het Google OS definitief als meest gebruikte smartphone besturingssysteem te boek staan.

Windows Phone dat enkele jaren geleden nog een grote toekomst voorspeld werd, is op dit moment goed voor 2.49% van het smartphone gebruik. Procentueel een flinke stijging vergeleken met begin dit jaar toen het maanden rond de 0.5% schomelde, maar Windows Phone wordt nog altijd minder gebruikt dan Symbian, om maar eens een 'overleden' OS te noemen. Hieronder een grafiek met de belangrijkste OS'en en het gebruik ervan.

Een grotere versie van deze grafiek kun je hier bekijken.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.