Social Media
04 april 2015 - Ron Smeets

Android versie van Periscope zal niet lang meer op zich laten wachten Live videostreaming app straks ook beschikbaar voor het grootste smartphone OS

Sinds de lancering van Meerkat en Periscope zijn beide live video streaming apps het gesprek van de dag en verschijnen honderdduizenden streams online. Niet allemaal even interessant (ahum), maar het is wel degelijk een hype. Vooral onder iOS gebruikers dan want van beide apps bestaat nog geen (officiele) Android versie.

Dat is, gezien het feit dat Android's marktaandeel meer dan drie keer groter is dan dat van iOS. maar het heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat beide apps op het grote mediafestival voor iPhone lovers in Austin gepresenteerd werden ;) Op SXSW is het 'marktaandeel' van iOS groter dan dat van Android.

Maar goed; Periscope heeft in een Q&A op haar blog nu laten weten dat men momenteel aan een Android versie van de app werkt. Op de vraag wanneer die beschikbaar komt antwoordde men, 'snel'.

De makers van Meerkat maakten onlangs ook al bekend dat er gewerkt wordt aan een Android versie van die streaming video app, zonder daarbij te zeggen wanneer die beschikbaar komt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant