Social Media
14 mei 2015 - Ron Smeets

Android versie van Meerkat ontstijgt beta status Concurrent van Periscope is eerder beschikbaar voor smartphones met het Google OS

Van de twee live video streaming apps die een paar maanden geleden ineens heel populair werden is Meerkat nu de eerste die naast iOS ook een officiële Android versie (Google Play link) heeft. De app was al een tijdje beschikbaar als beta versie, maar die status is het nu ontstegen. Goed nieuws voor alle eigenaren van een smartphone met het Google OS die zaten te wachten tot zij ook live videostreams op hun social media pagina's kunnen gaan uitzenden ;)

De makers van Meerkat maakten het heuglijke nieuws bekend via een tweet. Op zich bijzonder want Twitter, voor wie dat nog niet wist, is ook de eigenaar van Meerkat's grootste concurrent, Periscope. Daarvan is echter nog geen Android versie bekend. Het zal mij benieuwen of dat nog gevolgen heeft voor de populariteit van beide diensten. Periscope was, en is, aan de winnende hand als het gaat om het aantal gebruikers.

Wellicht dat daar nu verandering in komt. Zeker als de Android versie van Periscope nog lang op zich laat wachten. Enkele weken geleden werd wel al geroepen dat er aan een Android app gewerkt wordt, maar die is er op dit moment nog (steeds) niet. Er zijn wel al Periscope play apps, waarmee je op je Android smartphone Periscope streams kunt bekijken, maar dat is het dan ook.

https://twitter.com/AppMeerkat/status/598600485642186752

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.