Nieuws
18 juli 2015 - Ron Smeets

Android versie van Cortana online opgedoken Het is een nog niet volledig werkende versie; installatie op eigen risico dus!

Dat Microsoft met een Android (en iOS) versie van spraakassistent Cortana op de proppen gaat komen is al een tijdje bekend. Nu is echter al een 'beta' versie van de Android Cortana app online opgedoken. Het APK bestand is al te downloaden en installeren op Android toestellen met versie 4.0 (Ice Cream Sandwich) en hoger

Letwel, deze versie van Cortana is, ondanks dat in de bestandsnaam 'global_release.en-us' staat, nog niet volledig functioneel en mocht je er mee aan de slag willen gaan dan doe je dat natuurlijk op eigen risico. Vooraf is het goed om te weten dat je een Microsoft account nodig hebt om de functies die het wel al doen te kunnen gebruiken. Verder wordt alleen de Engelse taal nog herkend.

Hieronder staat twee screenshots van de Android Cortana app zoals die door Mobiflip op een Moto G geïnstalleerd werd. Zij hebben hem dus al geprobeerd en kwamen tot de conclusie dat groten delen van de app al werken maar dat het, op de Moto G in ieder geval, allemaal nog wat traag gaat.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.