Geruchten
17 september 2010 - Ron Smeets

Android upgrade features Sony Ericsson Xperia familie gespot

Dat de Sony Ericsson Xperia X10 en zijn kleinere zusjes, de X10 Mini, X10 Mini Pro en X8, nog dit jaar een Android 2.1 upgrade zouden ontvangen was al wel bekend, maar nu is ook een veel van de vermoedelijke changelog en planning voor die updates gespot.

Het betreft een duitstalig document dat tijdens de IFA te zien was (zie grote afbeelding hieronder). Daarop is overigens nog niets te zien over een eventuele Froyo (Android 2.2) upgrade.

Enkele features die we met de Android 2.1 upgrade van de Xperia X10 kunnen gaan verwachten zijn HD (720p) video opname, 5 homescreens (nu nog 3), HTML5 support en betere integratie van Facebook en Twitter in de contacts. Voor de X10 Mini, Mini Pro en de X8 geldt hetzelfde, met uitzondering van de HD video opname functie. Als het gelekte document écht is, natuurlijk. X10-Upgrade-planning

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.