Toestellen
30 augustus 2013 - Nichal Joosse

Android-topman vertrekt naar Xiaomi

De voormalig vice-president van productmanagement van de Android-afdeling van Google, Huggo Barra, heeft het bedrijf verlaten. Hij gaat aan de slag voor het Chinese bedrijf Xiaomi, wat zich voornamelijk bezighoudt met de ontwikkeling van smartphones. Barra kan gezien worden als één van de belangrijkste gezichten van Google's Android-afdeling. Zo presenteerde hij een tijd geleden de nieuwe Nexus 7-tablet aan het publiek. 

Google heeft het vertrek van Barra bevestigd. Hij is na Andy Rubin de tweede belangrijke persoon bij het bedrijf dat belangrijk was voor de ontwikkeling van het Android-systeem. Het enige verschil is dat Rubin wel werkzaam bleef voor Google, maar dan in een andere functie. Bij Xiaomi zal Barra aan de slag gaan als vice-president van de wereldwijde afdeling van het bedrijf, liet hij eergisteren via Google+ weten.

Barra zal Xiaomi helpen om buiten China te kunnen groeien. Momenteel maakt Xiaomi alleen smartphones voor de Chinese markt, die overigens erg populair zijn. Xiaomi verkoopt in China de meeste smartphones. Ze gebruiken voor hun smartphones al Android, maar wel een aangepaste variant.  

Over de auteur: Nichal Joosse