Geruchten
20 januari 2010 - Ron Smeets

Android toestel van GSmart gespot

Het Chinese GSmart, onderdeel van Gigabyte, komt niet zo vaak in het nieuws. Doorgaans 'lekken' er wel enkele nieuwe toestellen uit in de aanloop naar het Mobile World Congress. Zo ook dit jaar weer.

Waar GSmart zich tot nu toe leek te beperken tot de productie van (goedkope) Windows Mobile toestellen die met name voor de  Aziatische- en Russische markt bedoeld waren duikt er nu ineens een Android model op.

GSmart's eerste Android (een naam is nog niet bekend of gelekt) zou volgende maand al voor zo'n 210 Euro in Rusland te koop zijn. De belangrijkste specs:
- GSM met GPRS/EDGE Data support
- 2.8 inch QVGA Touchscreen display
- 2 Megapixel Camera
- WiFi
- Bluetooth 2.0
- Accelerometer
- 3.5mm Audio aansluiting
- 528MHz Qualcomm CPU
- 256MB RAM, 512MB ROM
- microSD geheugenkaart ingang
- 1500 mAh accu
- Afmeting: 103 x 54 x 13.4mm (hxbxd) GSmart-Android-2010-a

Via: Mobile review

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.