Toestellen
19 oktober 2012 - Ron Smeets

Android smartphone met e-ink display; 1 week op 1 acculading

Het Chinese Onyx heeft een Android smartphone ontwikkeld die voorzien is van een e-ink display; bekend van de e-readers. Een van de belangrijkste kenmerken van e-ink schermen is het feit dat ze bijzonder zuinig omspringen met stroom. Volgens de makers kan deze Android smartphone dan ook met gemak 1 week op 1 acculading werken.

Verder zijn e-ink schermen natuurlijk ook uitermate goed te gebruiken in direct zonlicht. Onyx heeft de UI van Android wel iets moeten aanpassen om alle features van het OS goed leesbaar te maken. Het is immers geen kleurendisplay. Hieronder kun je een uitgebreide preview bekijken.

Of het echt werkbaar wordt in deze vorm is nog maar de vraag. Het zwart-witte e-ink scherm heeft ook nadelen. Zo wordt browsen, het kijken van video's en andere kleurrijke ervaringen een stuk lastiger.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.