Nieuws
09 maart 2014 - Ron Smeets

Android SDK voor wearable gadgets komt er aan

In Austin, waar deze dagen de SXSW (South by SouthWest) conferentie plaatsvindt, heeft Sundar Pichai van Google/Android onthuld dat er binnenkort een speciale Android ontwikkelaar kit (SDK) voor wearable gadgets (smartwatches en -bands) beschikbaar zal komen.

Veel meer details werden nog niet bekend gemaakt, maar het spreekt voor zich dat veel Android ontwikkelaars met smart zitten te wachten. De SDK zou over een week of twee naar ontwikkelaars 'verscheept' gaan worden.

Wat de ontwikkeling van wearable gadgets betreft heeft Android op dit moment een achterstand op de hype. Samsung heeft onlangs nog besloten om haar nieuwste smartwatches te voorzien van haar eigen Tizen OS. De Android SDK voor wearables zou, zo meldt Engadget, niet alleen bedoeld zijn voor smartwatches en slimme (fitnes)bandjes, maar later ook gebruikt kunnen worden om data van allerlij andere sensoren te gebruiken Zolang die sensoren maar op of om het lichaam van de gebruiker zitten.

Gesproken werd ook over kleding met sensoren die door het Android OS aangestuurd worden. Daarbij zei Pichai ook meteen dat het nog wel even zal duren voor Google met dit soort producten op de proppen komt. Vooralsnog is het pure toekomstvisie.

Bron (ook foto)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.