Nieuws
11 mei 2010 - Henk de Hooge

Android schiet voor het eerst Mac OS (iPhone) voorbij

Android gaat goed en schiet voor het eerst in haar geschiedenis over de cijfers van Mac OS heen. En helemaal toevallig is dat niet. Vorige week was ik als Applegeek al behoorlijk enthousiast over een van de nieuwste Android toestellen welke qua snelheid en bedieningsgemak zeker in de buurt van de iPhone zit te komen.

Ik denk niet dat alleen de bediening daar debet aan is. Ook het aanbod van toestellen, het niet vast zitten aan een nog immer te duur abonnement, het open karakter van Android en de integratie van bijv. Google zullen allen een rol spelen.

Onderstaande cijfers van NPD zijn echter niet representatief voor de gehele wereld. Enkele weken geleden gaf Admob in haar AdMob Mobile Metrics Report aan dat de iPhone nog steeds de meest populaire smartphone is. Een ding is echter zeker, Android komt er aan en groeit zeer snel in populariteit. smartphone_numbers

Over de auteur: Henk de Hooge
 
Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast blogger, strateeg, storyteller en een digitale nomade. Je maakt Henk blij met bijzondere en snelle auto's, reizen en coole gadgets.