Entertainment
05 januari 2010 - Arjan F Olsder

Android Review: Monkey KickOff

Van Miniclip.com komt de game Monkey KickOff (die overigens ook voor de iPhone beschikbaar is). Deze game doet erg aan de bekende Yeti Sports games uit de jaren negentig denken en dat maakt deze review misschien ook wel één van de kortste die ik tot nu toe geschreven heb.

In deze game ben je een aap die een bal in één keer richting zijn dorp moet schoppen. Zijn dorp ligt op 4 kilometer afstand, dus dat is enigszins een uitdaging. Zodra de game begint, zal de aap de bal proberen hoog te houden. Iedere keer dat hij tegen de bal schopt, kan jij als speler zien hoeveel kracht de bal heeft. Hoe hoger hij komt, hoe harder er geschopt zal worden. Zodra de bal op een mooie hoogte is, is het alleen nog een kwestie van bepalen wanneer je er tegenaan gaat schoppen. Het moment van schoppen zal namelijk de hoek bepalen waarin de bal vliegt.
monkey_kick_off_android_21
De graphics van de game zijn simpel, maar het achtergrond geluid (jungle) komt wel goed naar voren en is zeker sfeer verhogend. Het schop geluid bij het hoog houden van de bal zal omstanders echter wel snel gaan irriteren.

De game is simpel en is dan ook ‘gelukkig’ gratis te downloaden van de Android Market. Hoewel de game in het begin erg leuk is om te spelen, is de houdbaarheid erg kort. Het is echt een tussendoortje want na enkele minuten achtereen gaat het spel vervelen. We testte de game op de HTC Hero, waar hij erg soepel op speelde. Mijn record staat trouwens op 3.974 meter, succes.

Over de auteur: Arjan F Olsder