Entertainment
13 juli 2010 - Arjan F Olsder

Android Review: Mario Live Wallpaper

Vandaag eens geen game of app, maar een wallpaper in de review. Voor niet-Android gebruikers (of mensen met een oudere  versie van Android), Live Wallpapers zijn applicaties die een dynamische wallpaper genereren en hierbij van alle systeemeigenschappen gebruik kunnen maken. Live Wallpapers zijn dus iets geavanceerder als de flash achtergronden die op veel telefoons te vinden zijn.

Wat de Mario Live Wallpaper zo bijzonder maakt is niet het copyright vraagstuk. Uiteraard is Mario eigendom van Nintendo. De Android Market wemelt van de op Mario en Zelda gebaseerde apps en we kunnen ons voorstellen dat Nintendo hier op de één of andere manier een keer tegen op zal treden, maar dat dus terzijde.

Wat de Mario Live Wallpaper zo bijzonder maakt is dat het live nieuwe levels genereert die als wallpaper worden gespeeld. De ontwikkelaars hebben ook veel tijd in de levelgenerator en AI van Mario gestopt en dat brengt ook een nadeel met zich mee. Wanneer je de wallpaper op vol vermogen draait, zal dit een behoorlijke aanslag op de accu en het beschikbare werkgeheugen betekenen. Gelukkig kan je dit in de settings geheel naar eigen hand zetten (o.a. framerate en AI zijn instelbaar).

De Mario Live Wallpaper is dus geen wallpaper voor dagelijks gebruik, maar wel ‘nice to have’. De app kost niks, in ruil daarvoor zie je een banner in het settings menu. Binnenhalen doe je via de onderstaande QR code. Als testtoestel gebruikte ik de Nexus One.

Over de auteur: Arjan F Olsder