Entertainment
24 december 2009 - Arjan F Olsder

Android Review: Bejeweled

Bejeweled, ik zou bijna zeggen ‘wie kent deze game nog niet’. De bekendheid van deze game is immers vergelijkbaar met het grote Tetris. De game is gemaakt door PopCap Games en wordt uitgegeven door EA Mobile.

Het doel van het spel is om constant drie dezelfde diamanten op een rij te krijgen. Dit mag horizontaal en vertikaal. Bij iedere diamant die daardoor verdwijnt, schuiven nieuwe diamanten van boven het veld in om de plaats op te vullen. Door het ontstaan van kettingreacties, schieten de punten omhoog.

De Android versie van Bejeweled is zowel in normal modus te spelen als in Time Trial modus. In Normal mag je net zo lang spelen tot er geen combinaties meer mogelijk zijn. In Time Trial ga je door tot de tijd op is.

scrn_mob_bejeweled_04

Voordat ik de game op Android ging spelen, heb ik eerst mijn oude Palm m515 erbij gepakt. Zo’n ding dat we vroeger een PDA noemden. Hopeloos ouderwets, maar wel het eerste platform waar de game op uit kwam en daardoor een goede referentie.

Ik moet toegeven, als ik de palm versie speel, zou ik zo graag positief willen zijn over de Android versie, maar dat kan ik helaas niet... De game speelt wel, maar hij is zooooooo traaaaag! Ik speel hem op een HTC Hero. Op dat toestel heb nog geen spellen gespeeld waarbij ik lag ervaren heb. Bejeweled is de eerste. Het spel is zo simpel, maar toch krijgen de jongens van PopCap het kennelijk niet op snelheid. Natuurlijk zal het voor veel mensen nog steeds leuk zijn om te spelen, maar voor mij is het echt te traag. Qua sounds zitten er een paar matige geluidjes in, maar ik moet toegeven dat het beter is dan mijn stille Palm. Al met al krijgt Bejeweled dus een krappe voldoende. Bejeweled is te vinden op het games portaal van T-Mobile.

Over de auteur: Arjan F Olsder