Entertainment
28 november 2009 - Arjan F Olsder

Android Review: Abduction

Voor het eerst in de geschiedenis van MC doen we een review op verzoek en wel de game Abduction. Dit is een game van een type dat we wel vaker zien maar waar niet echt een term voor is.

Het globale idee is dat jouw koetje om de een of andere reden blijft springen en dat je via platformpjes zo hoog mogelijk probeert te komen.

Doe je het goed? Dan staat er wellicht een UFO klaar om je op te pikken en naar een betere wereld te brengen (of ze moeten daar ook wel een steakje lusten). In ieder geval lijkt het de moeite waard te zijn anders hoef je je best niet te doen.

Wanneer je de game start kan je kiezen uit een Quick Game of de Abduction World Attack Demo. We beginnen bij de Quick Game. Daarin kan je kiezen uit wel zes verschillende moeilijkheidsniveaus van Kids tot Evil Infinite. Gedurende het spelen kom je regelmatig pakjes tegen die of punten, of een speciale bonus zoals nog hoger kunnen springen.

Wanneer er voor Abduction World Attack Demo wordt gekozen krijg je een Adventure modus waarbij je een soort missie aflegt met verschillende levels. Je kan ook Challenges aannemen zoals binnen 30 seconden naar de top racen en informatie krijgen over de volledige versie van Abduction World Attack.

android-apps-games-abduction-3

We speelden de game op de HTC Hero en de game liep extreem soepel. Wel hebben we daarvoor de gevoeligheid van de kantel sensor aangepast. Het geluid was niet echt indrukwekkend en de graphics zijn uiterst simpel maar doeltreffend.

Abduction is een gratis game met advertenties in het menu, maar dat is niet vervelend. Ook is het een demo versie die je lekker moet maken voor Abduction World Attack. Daarbij moeten we wel zeggen dat de game voor een demo versie enorm volledig is en zeker enige uren plezier zal brengen. Zeker het proberen waard.

Over de auteur: Arjan F Olsder