Nieuws
11 december 2007 - Ron Smeets

'Android' prototype van Willcom

Er zijn sinds de introductie van het 'Google OS' voor mobiele telefoons, Android, al diverse fabrikanten druk bezig met het ontwikkelen van devices.

Het Japanse Willcom toonde onlangs haar eerste echte, en zeer vroeg, prototype van een toestel dat voorzien is van het Android systeem. Het prototype maakte gebruik van een Freescale processor

Op de foto hierboven is te zien hoe dat device er uit ziet en de foto's hieronder tonen het toestel terwijl er een gesprek mee 'gevoerd' wordt en het gebruik van Google Maps. Helaas heb ik er nog geen filmpje van kunnen vinden.Gerelateerde links:
Google Android Video
Google/Android komt met barcode reader ZXing
Eerste videodemo’s en prototype van ‘Android’
Drie 'Android' Smartphones van HTC in 2008
Eerste mobieltjes met 'Google OS' in 2008
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.