Nieuws
29 augustus 2013 - Nichal Joosse

Android populairst onder ontwikkelaars: iOS heeft prioriteit

Volgens onderzoeksbureau Forrester is Android onder ontwikkelaars populairder dan iOS. Toch is Android niet altijd de eerste optie, omdat er in de meeste gevallen meer geld verdiend wordt aan het maken van iOS-apps. 35 procent van de ontwikkelaars heeft de voorkeur voor iPhones bij het maken van apps, terwijl 27 procent van de ontwikkelaars de voorkeur geeft aan smartphones met Android.

Dat Android populairder is, heeft te maken met het feit dat er inmiddels veel meer Android-smartphones op de markt zijn. Als er gekeken wordt naar tablets, valt wel op dat ontwikkelaars liever apps maken voor Androidtablets dan voor de iPad. Maar liefst 75 procent geeft aan liever apps te maken voor Androidtablets, terwijl dit bij de iPad 69 procent is. Het verschil is eigenlijk niet heel groot, maar wel opvallend aangezien het bij de smartphones anders is.

Het onderzoek laat ook zien dat Windows RT en BlackBerry 10 nog niet heel erg geliefd zijn bij ontwikkelaars. Bij BlackBerry 10 is het nog een stapje erger: geen enkele ontwikkelaar ziet het nieuwe mobiele besturingssysteem van BlackBerry als prioriteit. Het onderzoek is gedaan onder ruim 1600 ontwikkelaars wereldwijd.

screen-shot-2013-08-27-at-15-30-33 

Over de auteur: Nichal Joosse