Geruchten
31 december 2008 - Ron Smeets

Android phone van Neo op komst?

OpenMoko kennen natuurlijk vooral van de NeoNode modellen. Als deze geruchten kloppen dan heeft de fabrikant voor 2009 echter nog een aardige verassing voor ons in petto.

De Neo FreeRunner, waarvan je hiernaast en -onder de eerste wazige fotos kunt zien, zou namelijk een Android-based Smartphone moeten worden die het komende jaar wereldwijd gereleased gaat worden. Wanneer precies en tegen welke prijs is nog niet uitgelekt. De meeste specs wel.

Die heb ik hieronder op een rijtje gezet. De meest opvallende zijn toch wel het display met VGA resolutie en de relatief forse afmetingen (voor een Neo). In negatieve zin valt het ontbreken van 3G (UMTS/HSDPA) op. Op dit moment wordt daar althans in de uitgelekte specs met geen woord over gerept.

- GSM (tri- of quadband) met GPRS
- Bluetooth 2.0
- AGPS
- WiFi
- USB 1.1 slave and host
- 2.5-mm audio jack
- microSD geheugenkaart (max. 16GB)
- Operating system: Android, OpenMoko, Qtopia, Debian
- 1200 mAh accu
- Samsung 2442 SoC, 400 MHz Processor
- 128 MB SDRAM en 256 MB NAND flash
- 2.8 inch VGA (480 × 640) Touchscreen kleurenscherm
- Afmetingen: 120.7 × 62 × 18.5 (mm)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.