Nieuws
09 juli 2010 - Ron Smeets

Android OS in de VS als enige in de lift

Dat Android, binnen de Smartphone markt, inmiddels meer dan bewezen heeft een blijvertje te zijn zal niemand echt verbazen.

In de VS blijkt dat nog maar eens uit de marktcijfers van de afgelopen drie maanden (maart - mei 2010). Android was in die periode namelijk het enige smartphone OS dat aan marktaandeel won. Alle anderen, Apple, RIM, Microsoft én Palm moesten in diezelfde periode marktaandeel inleveren.

Android zag haar marktaandeel stijgen van 9% in februari naar 13% in mei. Microsoft kreeg de grootste klap. Het marktaandeel van Windows Mobile / Phone daalde van 15.1% naar 13.2%. Ook Apple moest relatief veel inleveren, van 25.4% naar 24.4%. RIM (BlackBerry), de martkleider in de VS, bleef verreweg de grootste met een martkaandeel van 41.7%, 0.4% minder dan drie maanden daarvoor. Smartphone-OS-Share-US-May2010

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.